woensdag, 7. mei 2014 - 16:54 Update: 03-07-2014 0:36

ING lijdt 1e kwartaal 2014 verlies van 2 miljard euro

Foto van ING logo | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

ING heeft over het eerste kwartaal in 2014 een verlies geleden van bijna 2 miljard euro.

Het netto resultaat bedroeg -1.917 miljoen euro, als gevolg van de deconsolidatie van Voya en de invloed van de Nederlandse veranderingen bij de pensioenfondsen.

ING Groep maakte de resultaten over het eerste kwartaal van 2014 woensdag bekend.

Over dit eerste kwartaal heeft ING Groep een onderliggend resultaat na belasting geboekt van 988 miljoen euro. Het wereldwijde bankbedrijf behaalde een onderliggend resultaat voor belasting van 1.176 miljoeneuro.

Het aandeel van ING Retail Banking Nederland hierin was EUR 283 miljoen.

'Sterk begin van 2014'
“ING Groep is 2014 sterk begonnen, met een onderliggend nettoresultaat over het 1e kwartaal van EUR 988 miljoen in combinatie met een goede commerciële groei”, aldus Ralph Hamers, CEO ING Groep.

“Daarnaast behaalden we belangrijke mijlpalen met ons herstructureringsplan en hebben we de strategische prioriteiten van onze bedrijfsonderdelen aangescherpt om hun duurzaamheid en concurrentiepositie te handhaven.

Doordat ING Bank kapitaal is blijven genereren, konden we in maart een voorlaatste betaling aan de Nederlandse Staat doen van EUR 1,225 miljard. In totaal is nu sinds 2008 EUR 12,5 miljard aan de Staat terugbetaald.”

Strategische prioriteiten
Ralph Hamers tot slot: “Vooruitkijkend naar de rest van dit jaar, we blijven werken aan de realisatie van onze strategische prioriteiten en de afronding van de herstructurering. Ik geloof stellig dat we hiermee ons bedrijf voor de lange termijn sterker maken en dat we goed gepositioneerd zijn om mensen in staat te stellen om zowel zakelijk als privé steeds voorop te blijven lopen.”

Categorie: