maandag, 30. juni 2014 - 9:10 Update: 03-07-2014 0:33

ING ontkent verhuizing hoofdkantoor naar het buitenland

Foto van ING-hoofdkantoor
Amsterdam

Een woordvoerder van ING heeft maandag naar buiten gebracht dat de bank niet van plan is om met een gedeelte van haar hoofdkantoor te vertrekken uit Nederland.

Hij reageert hiermee op berichtgeving in het Financieele Dagblad (FD). Die krant meldde dat ingewijden rond het financiële concern zouden hebben bevestigd dat ING overweegt om stafdiensten en andere onderdelen van het hoofdkantoor te verplaatsen naar Londen of Frankfurt. Dit melden verschillende media maandag.

Volgens de krant zou ING de verhuizing overwegen omdat het Nederlandse bonusbeleid veel strenger is dan in andere Europese landen. Bovendien zou het bestuur dichter bij de Europese Centrale Bank (ECB), die in Franfurt is gevestigd, willen zitten. De ECB gaat vanaf 2015 toezicht houden op ING. Bij een eventuele verhuizing zou het in ieder geval gaan om de afdelingen risicomanagement en financiering. Mogelijk komen daar enkele zakenbankdiensten  bij. Duitsland is voor ING een belangrijke afzetmarkt. De bank wil de kredietverlening naar het bedrijfsleven uitbouwen.  Het zou absoluut niet gaan om een verplaatsing van het hele hoofdkantoor.

Maar het ING concern ontkent dat er verhuisplannen zijn. Topman Michel Tilmant dreigde in 2007 wel met een verhuizing van het hoofdkantoor naar het buitenland. Dit vanwege het debat over topbeloningen in Nederland. Maar een jaar later moest de bank de overheid om steun vragen en die overheidssteun is nog niet helemaal afbetaald.

Categorie:
Tag(s):