woensdag, 4. juni 2014 - 10:28 Update: 03-07-2014 0:35

Ingezette speurhonden Kris en Lisanne weer terug naar Nederland

Foto van Kris Kremers en Lisanne Vroon | Archief FBF.nl

Twaalf Nederlandse speurhonden hebben dinsdag voor het laatst in Panama gezocht naar de vermiste Kris en Lisanne, maar helaas geen spoor van de meisjes aangetroffen.

Het reddingsteam vliegt woensdag met de speurhonden terug naar Nederland. Bij de Panamese politie zijn wel tips binnengekomen. Dit melden verschillende media woensdag.

Een begeleider van de Stichting Reddingshonden RHWW liet aan de media weten dat de begeleiders 'emotioneel' zijn over het feit dat de zoektocht niet heeft opgeleverd. Elf dagen hebben de reddingshonden uit Duiven gezocht naar Kris en Lisanne, maar helaas zonder het gewenste resultaat.  Begeleider RHWW in de media : 'Alle aanwezigen, ook de mensen uit Panama, hadden de vrouwen zo graag willen vinden.' Woensdag keren de 12 honden en hun 18 begeleiders terug naar Nederland. Ze zullen bij aankomst ontvangen worden door de families van Kris en Lisanne. De ouders van de meisjes hebben de zoekactie van nabij gevolgd. Begeleider van de honden over de speuractie in de media: 'Voor hen betekent het zoekwerk van de honden dat ze nu definitief gebieden kunnen doorstrepen. Daar is geen spoor van de vrouwen te vinden.'

Benefietavond

Dinsdagavond werd er in Amersfoort een benefietavond gehouden voor de vermiste meisjes. Deze avond heeft 20.000 euro opgeleverd . Er werd in Amersfoort onder meer een marathonloop georganiseerd. Om extra onderzoek naar de meisjes mogelijk te maken sloegen 75 Amersfoortse ondernemers de handen ineen. Burgemeester Bolsius van Amersfoort tegen de NOS: 'Het enige dat we kunnen doen is materieel mogelijk maken dat er verder gezocht kan worden.'

Op zaterdag 14 juni volgt er nog een actie. Rolf van As, eigenaar van het café-restaurant waar Kris en Lisanne werkten, roept alle horecaondernemers en -medewerkers in heel Nederland op om de fooi van die dag te doneren aan de Stichting vind Kris en Lisanne.