donderdag, 30. oktober 2014 - 11:30 Update: 30-10-2014 16:50

Insectenproducten bij Jumbo in de schappen

 Jumbo gaat insectenproducten verkopen
Foto: Archief FBF
Groningen

Vanaf januari 2015 liggen er bij alle Jumbo winkels in Nederland insectenproducten in het schap. Jumbo is de eerste supermarktketen in Nederland die in al haar winkels eetbare insecten gaat aanbieden.

Met de nieuwe producten biedt Jumbo klanten een gezonde en duurzame optie naast het eten van vlees of vis. De supermarktketen maakt binnenkort meer bekend over het assortiment.

Het eten van insecten wordt steeds actueler. Het is niet alleen een gezond en goed alternatief voor de bio-industrie, maar biedt ook de mogelijkheid om iets te doen aan de voedselschaarste in de wereld. Ook de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN promoot het eten van insecten vanwege de voedselschaarste en klimaatopwarming.

Proeverij bij Jumbo Groningen en Haren

De Jumbo winkels in Groningen en Haren verkopen vanaf aanstaande vrijdag al insectenproducten. Om klanten uit Groningen en omgeving te laten kennis maken met de nieuwe producten organiseren de Jumbo winkels in de stad Groningen en de winkel in Haren een proeverij. Op vrijdag 31 oktober en op zaterdag 1 november krijgen klanten de kans om de insecten zelf te proeven. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):