vrijdag, 5. december 2014 - 14:06 Update: 06-12-2014 15:38

Inspectie SZW erkent klachten over Ambulance Amsterdam

Abvakabo FNV:Klacht werknemers Ambulance Amsterdam gegrond bevonden
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Werknemers van ambulancezorg Amsterdam en vakbond Abvakabo FNV hebben deze week gelijk gekregen van de Inspectie SZW in een officiële reactie op hun klacht over de arbeidsomstandigheden.

‘Zij voelen zich eindelijk gehoord en gekend door de uitslag van het zorgvuldig verrichte onderzoek’, meldt Abvakabo FNV vrijdag. Meerdere keren had de bond namens de medewerkers al aan de bel getrokken bij de directie en het bestuur van Ambulance Amsterdam en de wethouder Zorg, waarin onder meer het vertrek van de directie werd geëist.

Omdat die niet handelden, heeft de bond afgelopen oktober een rapport ingediend bij Inspectie SZW met verontrustende meldingen van medewerkers die invloed kunnen hebben op de veiligheid van zowel patiënten als werknemers. Overwerk, een hoge werkdruk en werken met verouderd materiaal komen bijvoorbeeld regelmatig voor.

‘Met de uitslag van dit rapport wordt duidelijk dat er al heel lang veel mis is bij Ambulance Amsterdam en dat de werkomstandigheden en kwaliteit van de zorg alsmaar verslechteren’, aldus Fred Seifert, bestuurder Abvakabo FNV.

Abvakabo FNV wil dat directie Ambulance Amsterdam opstapt

‘Nu de Inspectie een formele waarschuwing heeft gegeven en regelmatig controle zal uitvoeren, is er hoop dat dit op korte termijn eindelijk tot verbeteringen zal leiden. Aangezien er al lang veel mis is en wij regelmatig aan de bel hebben getrokken, is duidelijk dat deze directie hiertoe niet in staat is en dringend moet worden vervangen. Samen met de leden dringen we bij eigenaar AMC en de toezichthoudende Wethouder Zorg er nogmaals op aan dat de directie moet worden vervangen en we zullen dit op de voet blijven volgen.’

Provincie:
Blik op 112: