donderdag, 18. september 2014 - 22:57 Update: 19-09-2014 14:46

Internationale anti-terreuroefening Waddenzee, Nederlandse DSI ook ingezet

Anti-terreuroefening op Waddenzee
Foto: Politie
Den Haag

Anti-terreureenheden uit vijf landen waaronder Nederland, oefenden de afgelopen dagen op de Waddenzee samen in het bestrijden van aanslagen op zee. De eenheden bevrijdden onder andere vierhonderdvijftig passagiers op een gekaapte veerboot.

De oefening is op verzoek van ATLAS, een samenwerkingsverband van speciale interventie eenheden van politie en leger in de Europese Unie, georganiseerd door de speciale anti-terreureenheid van Nederland, de Dienst Speciale Interventies (DSI).

De DSI is een organisatie van speciale eenheden van politie en defensie. Deze eenheid heeft tot taak onder alle omstandigheden verdachten van terroristische misdrijven of grof geweld aan te houden, tegen te houden of in het uiterste geval uit te schakelen. Ook de Koninklijke Marine verleende medewerking aan de oefening. Marineschepen werden bijvoorbeeld ingezet als varende platforms.

Doel van de oefening was om gezamenlijk te trainen en van elkaar te leren zodat bij grootschalige terroristische incidenten de leden elkaar ook operationele steun kunnen verlenen.

Provincie:
Blik op 112: