donderdag, 27. februari 2014 - 9:09 Update: 03-07-2014 0:41

Internationale student laat Amsterdam steeds vaker links liggen

Foto van studenten VU | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Amsterdam trekt ieder jaar 1,2 miljoen jonge toeristen, maar maakt nauwelijks plaats voor buitenlandse studenten.

In een vergelijking tussen negen Europese steden is Amsterdam de minst internationale studentenstad. De achterstand van Amsterdam op andere steden groeit komende jaren. The Class of 2020 presenteert vandaag de keuzes en scenario’s voor de komende jaren aan Amsterdam.

De data in het rapport “Wordt Amsterdam University Capital van Europa?” laten zien dat de internationale student niet voor Amsterdam kiest. Ondanks de 1,2 miljoen ‘young travelers’ studeren nog maar 6.750 internationale studenten in Amsterdam, een aandeel van 6,6 procent. Dat komt door het beperkt aantal Engelstalige opleidingen en het gebrek aan ambitie op het gebied van internationaal hoger onderwijs.

Inhaalslag

“Amsterdam is een magische stad voor jongeren en heeft bijna alles in huis om een van de belangrijkste Europese universiteitssteden te worden, maar ambitie en samenhangend beleid ontbreken nog. Daarom loopt de stad komende jaren talent, duizenden banen en miljoenen euro’s aan inkomsten mis.” stelt Frank Uffen van The Class of 2020. De stichting wil eigen internationale expertise en netwerken inzetten om Amsterdam te helpen met een gezamenlijke strategie voor de inhaalslag.