donderdag, 5. juni 2014 - 17:12 Update: 03-07-2014 0:35

Interpol komt met wereldwijde campagne tegen georganiseerde misdaad

 Interpol komt met wereldwijde campagne tegen georganiseerde misdaad
Driebergen

De internationale politieorganisatie INTERPOL lanceert donderdag 5 juni een wereldwijde awareness-campagne die mensen wijst op de gevaren van georganiseerde misdaad en de impact daarvan op het dagelijkse leven.

In de campagne Turn Back Crime komen diverse onderwerpen aan bod, waaronder cybercrime en de handel in namaak- en gestolen producten. Allerlei vormen van criminaliteit, die door de georganiseerde netwerken die er achter zitten met elkaar zijn verbonden. Zo wordt de winst van de ene misdaad gebruikt voor de financiering van een andere misdaad. In Nederland heeft deze vorm van criminaliteit, zogenaamde High Impact Crime, hoge prioriteit. Het gaat hierbij om delicten met een grote impact op het slachtoffer, diens directe omgeving en het veiligheidsgevoel in de maatschappij. Ook INTERPOL wil hier, samen met politieorganisaties wereldwijd, een vuist tegen maken. Op de website www.turnbackcrime.com kunt u zien hoe politie, burgers, bedrijfsleven en beleidsmakers hier samen tegen op kunnen treden. Nederland is een van de 191 lidstaten van INTERPOL en was een van de oprichters.

Stop heling
De eerste video die vanaf donderdag 5 juni beschikbaar is gaat over de handel in namaakproducten en gestolen producten. Wist u bijvoorbeeld dat u, wanneer u een gestolen product koopt (heling), criminele activiteiten zoals woninginbraak of straatroof in stand houdt? Heling is strafbaar. Denk dus na voordat u een product voor de helft van de prijs krijgt aangeboden en controleer via www.stopheling.nl of het product bij de politie als gestolen geregistreerd staat. Op de website vind je ook speciale apps waarmee u dit kunt controleren.

Provincie: