donderdag, 16. oktober 2014 - 16:59

Inval recreatiepark in Tienhoven

Inval recreatiepark in Tienhoven
Foto: FlashphotoNL
Tienhoven

In diverse woningen op een park aan de Westbroekse Binnenweg werden donderdag 16 oktober zes in werking zijnde hennepkwekerijen aangetroffen. Het gaat om duizenden hennepplanten. In verband hiermee zijn vier mannen en drie vrouwen aangehouden.

Na binnengekomen informatie over de mogelijke aanwezigheid van hennepkwekerijen werd de inval samen met de gemeente Stichtse Vecht voorbereid. Bij de inval werd samengewerkt met de Belastingdienst, de Sociale Recherche, het UWV, het Regionaal Coördinatiecentrum Fraudebestrijding en een energiemaatschappij. De inval werd ondersteund door Defensie, die een bijdrage leverde op het gebied van expertise in het zoeken naar verborgen ruimtes.

Stroom illegaal afgetapt
Het onderzoek startte rond 07.00 uur. De hennepplanten werden aangetroffen in 6 verschillende woningen op het park. Ook was sprake van het illegaal aftappen van stroom. De verdachten werden aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Alle apparatuur van de kwekerijen is in beslag genomen en de hennepplanten werden afgevoerd en vernietigd.

Blik op 112:
Tag(s):