woensdag, 22. oktober 2014 - 19:34 Update: 22-10-2014 21:35

Invallen voor drugs en fraude

Politie-invallen in drugs- en fraudeonderzoek
Foto: fbf
Doetinchem

De politie heeft op woensdag 22 oktober op acht adressen invallen gedaan in verband met een groot rechercheonderzoek naar een crimineel samenwerkingsverband, dat zich bezig hield met hennepteelt en fraude. Aan de acties deden ongeveer 50 politiemensen mee. De actie werd ondersteund door medewerkers van de Belastingdienst en het UWV.

De actie richtte zich voornamelijk op het in beslag nemen van de bezittingen en vermogens van de drie hoofdverdachten in dit onderzoek. Twee van hen komen uit Winterswijk en een uit Doetinchem. 
Zij worden ervan verdacht gedurende lange tijd verantwoordelijk te zijn voor de hennepteelt in diverse woningen en bedrijven in de Achterhoek.

Strafbare feiten

Daarnaast is gecontroleerd op mogelijke belasting- en uitkeringsfraude; reden waarom de Belastingdienst en UWV aan deze actie deelnemen.

Beslagleggingen

Op acht adressen hebben de teams onderzoek verricht. Het ging om vijf adressen in Winterswijk, twee in Doetinchem en een in Rotterdam. Er is beslag gelegd meerdere auto’s, een heftruck, sieraden, een flatscreen tv, meubilair en een geldbedrag (de juiste hoeveelheid is nog niet bekend en wordt nog geïnventariseerd). 
Daarnaast richtte de actie zich op het zoeken naar informatie en gegevensdragers die van belang zijn in dit onderzoek. Diverse spullen zijn meegenomen voor nader onderzoek.

Geen aanhoudingen

Er is bewust voor gekozen om nog geen aanhoudingen te verrichten. Deze worden in een latere fase gepland.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):