zondag, 30. november 2014 - 12:37 Update: 30-11-2014 20:34

Inzet robot EOD bij levensgevaarlijk vuurwerk in speeltuintje

Robot EOD ingezet bij levensgevaarlijk vuurwerk in speeltuintje
Foto: Archief EHF
Nijkerk

Een robot van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is zaterdag in Nijkerk ingezet bij een onderzoek naar een zeer gevaarlijk vuurwerkincident in een speeltuintje. Dit meldt de politie zondag.

De politie kreeg zaterdagavond rond 21.30 uur een melding dat er in het speeltuintje aan de Kombuis in Nijkerk zwaar vuurwerk tot ontploffing werd gebracht. ‘Agenten troffen meerdere lanceerbuizen en restanten van vuurwerk aan’, aldus de politie.

Robot EOD

Eén buis bleek nog gevuld met explosieven en gezien de gevaarzetting werd de EOD opgeroepen om dit verder te onderzoeken en te ontmantelen. De omgeving werd afgezet en met een mobiele robot werd het explosief geborgen. Een eerste onderzoek heeft uitgewezen, dat het om zeer gevaarlijk explosief materiaal ging. De EOD heeft het materiaal later in de nacht in het buitengebied tot ontploffing gebracht.

Buurtonderzoek

De politie is zondagochtend een buurtonderzoek begonnen en uit een eerste onderzoek blijkt, dat even na 21.00 uur de eerste explosie al is gehoord. Zij vraagt tips over dit zeer gevaarlijke incident en wijst de betrokkenen op het risico dat zij hebben genomen.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):