dinsdag, 28. oktober 2014 - 20:33 Update: 28-10-2014 22:45

ISIS-doelen door 15 militaire vliegtuigen gebombardeerd

Munitieopslagen en commandocentra ISIS gebombadeerd
Foto: Defensie
Mosul/Noord-Irak

Bij een bombardementsmissie, met 15 vliegtuigen waaronder een Amerikaanse B-1 bommenwerper, zijn afgelopen weekeinde onder meer munitieopslagcomplexen en commandocentra van ISIS gebombardeerd. Dit meldt het ministerie van Defensie dinsdagavond.

‘Ook een E-3D AWACS, een vliegend Command and Control Centre, nam deel aan de missie’, aldus het ministerie. De missie werd uitgevoerd onder leiding van een Nederlandse F-16-vlieger. Het was voor het laatst op 19 november 1994 dat een Nederlander de leider van een bombardementsmissie was.

Vrijdag vertrokken 4 Nederlandse F-16's vanaf hun thuisbasis in het Midden-Oosten richting Mosul in Noord-Irak om daar, in samenwerking met 4 coalitiepartners, doelen uit te schakelen. Dat een Nederlandse mission commander deze bijzondere missie leidde is onder meer te danken aan de prestaties van 1(NLD) ATF ME-detachement sinds het begin van missie 'Operation Inherent Resolve'. Ook is het gebruik van dezelfde tactieken, procedures en wapens bepalend geweest om een Nederlandse vlieger deze missie te laten leiden.

Lees alles over:
Categorie:
Blik op 112:
Tag(s):