maandag, 17. november 2014 - 11:41 Update: 17-11-2014 11:44

Jaarlijks worden in Nederland maar liefst 119.000 kinderen mishandeld

Foto van konijn kind kindermishandeling | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

Deze week is het de Week van Kinderen Veilig. Een week lang besteden organisaties op het terrein van jeugd en jongeren op verschillende manieren aandacht aan kindermishandeling en seksueel misbruik.

En dat is nodig. Jaarlijks worden maar liefst 119.000 kinderen mishandeld. Gemiddeld heeft één kind in elke schoolklas te maken met een vorm van kindermishandeling. Het lukt nog onvoldoende om de grote aantallen kinderen die slachtoffer worden van kindermishandeling terug te dringen. Hierbij gaat het niet alleen om fysieke mishandeling. Ook emotionele en fysieke verwaarlozing, seksueel misbruik, het getuige zijn van huiselijk geweld en de gevolgen van vechtscheidingen zijn vormen van kindermishandeling.

Rechten van het Kind

Omdat we onze ogen hier niet voor kunnen en mogen sluiten, heeft deTaskforce kindermishandeling en seksueel misbruik rondom de Internationale Dag van de Rechten van het Kind (20 november) de Week van Kinderen Veilig in het leven geroepen. In die week haken organisaties op het terrein van jeugd en jongeren aan met activiteiten die passen binnen het thema: terugdringen van kindermishandeling en seksueel misbruik.

Het Arrondissementsparket Noord-Nederland verzorgt over dit thema op woensdag 19 november voorlichtingscollege’s op een scholengemeenschap in Assen.