maandag, 24. maart 2014 - 16:39 Update: 03-07-2014 0:39

Jan van Dijk nieuwe trainer Helmond Sport

Foto van voetballers | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Helmond

(Elfvoetbal) Helmond Sport heeft haar nieuwe trainer gepresenteerd.

Een oude bekende. Jan van Dijk keert terug in het Lavans Stadion van de Jupiler League-club. Zijn contract zal vanaf 1 juli ingaan, maar de trainer staat dinsdag (morgen) al voor de spelersgroep. "De doelstellingen van Jan van Dijk zijn in eerste instantie het leren kennen van de spelersgroep en het behalen van de Jupiler Play-Offs", legt Mario Captein, algemeen directeur van Helmond Sport in een officieel persbericht uit.

"Daarnaast willen we zo een voorsprong behalen voor volgend seizoen." Van Dijk was van 2002 tot 2004 eerder trainer bij Helmond Sport. Na deze periode is er tussen beide partijen geregeld contact geweest over een mogelijke terugkeer, maar is het er om diverse redenen nooit van gekomen. Nu Van Dijk dit seizoen geen club had, leek de tijd rijp om terug te keren.

"Ik ben blij dat ik bij Helmond Sport weer aan de slag ga. Ik ben hier eerder twee jaar lang met veel plezier en succes trainer geweest", vertelt Van Dijk in een officieel persbericht. "Ik ga er alles aan doen om te zorgen dat Helmond Sport dit seizoen nog een succes behaalt en zich weet te plaatsen voor de Jupiler Play-Offs."

Van Dijk, die vorig jaar vertrok bij VV Gemert, ziet het als een voorsprong dat hij de spelersgroep nu al leert kennen en volgend seizoen met een goede voorbereiding kan beginnen. De trainer heeft alle vertrouwen in de groep. "Helmond Sport heeft een goede spelersgroep. Je moet erin geloven, dan zien we het vanzelf."

Ook Mario Verlijsdonk, die sinds september 2013 als interim-trainer de groep onder zijn hoede had, is positief. "Ik heb eerder met Jan van Dijk samengewerkt en heb het volste vertrouwen in hem." Verlijsdonk zal weer als assistent-trainer voor Helmond Sport aan de slag gaan.

Categorie: