woensdag, 3. september 2014 - 13:30 Update: 03-09-2014 14:01

Jet de Ranitz volgt Doekle Terpstra op als collegevoorzitter Inholland

Jet de Ranitz volgt Doekle Terpstra op als collegevoorzitter Inholland
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

Jet de Ranitz (1970) wordt per 1 december 2014 de nieuwe voorzitter van het College van Bestuur van Hogeschool Inholland. Dit meldt Inholland woensdag.

Jet de Ranitz neemt het stokje over van Doekle Terpstra die sinds december 2010 voorzitter is van Inholland. Op dit moment is De Ranitz voorzitter van het College van Bestuur van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

"De afgelopen jaren heeft Inholland stappen gezet om de onderwijskwaliteit te verbeteren. Nu kan er verder gebouwd worden, opdat zowel studenten als medewerkers trots kunnen blijven op hun hogeschool. Dat is een geweldige uitdaging waar ik graag een bijdrage aan lever", vertelt De Ranitz over haar nieuwe functie. 

Voor haar aantreden bij de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten was De Ranitz zakelijk directeur van het Nederlands Dans Theater te Den Haag en daarvoor directeur van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen aan de Universiteit van Tilburg. Daarnaast heeft De Ranitz diverse nevenfuncties. Zo is zij vice-voorzitter van de Vereniging Hogescholen en lid van het dagelijks bestuur van SURFsara. Ook is zij voorzitter van Kunsten ’92, de belangenvereniging voor kunst, cultuur en erfgoed, lid van de Raad 

Henk Breukink, voorzitter Raad van Toezicht Hogeschool Inholland: “We zijn blij dat we Jet de Ranitz welkom mogen heten bij Inholland. Haar enorme drive, ervaring in het onderwijs en zeker ook passie voor de wereld van het onderwijs maakt dat zij bij uitstek gekwalificeerd is om bij Inholland aan de slag te gaan. Door haar persoonlijkheid en achtergrond is zij in staat het boegbeeld van de hogeschool te zijn.”

Dolf van den Brink, voorzitter Raad van Toezicht Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten: “Jet de Ranitz heeft met veel elan en grote deskundigheid ruim drie jaar de belangen van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, het hoger onderwijs en de culturele sector behartigd. Door Jets tomeloze inzet en enthousiasme is er tijdens haar voorzitterschap veel bereikt en daar zijn we haar zeer erkentelijk voor.”

Doekle Terpstra blijft als voorzitter aan tot de indiensttreding van Jet de Ranitz op 1 december. Naast zijn werkzaamheden voor Inholland is hij aanjager van het Techniekpact.

Provincie: