donderdag, 18. september 2014 - 10:12 Update: 18-09-2014 11:26

Jihad-verdachten Huizen vrij

jihadisten
Foto: Archief bon
Lelystad/Huizen

De rechtbank Midden-Nederland heeft donderdag in hoger beroep beslist dat er voldoende aanwijzingen zijn om de inbewaringstelling van twee verdachten uit Huizen te gelasten.

De mannen worden door het Openbaar Ministerie verdacht van het treffen van voorbereidingen om deel te gaan nemen aan terroristische activiteiten. Eerder besliste de rechter-commissaris dat er onvoldoende redenen waren om de mannen langer vast te houden. Omdat er nieuwe informatie is binnengekomen, besliste de raadkamer vandaag anders.

De rechtbank gaat wel mee met het voorstel van de officier van justitie om de voorlopige hechtenis onder zeer strenge voorwaarden te schorsen. Deze voorwaarden houden in dat de mannen:

Nederland niet mogen verlaten; zich moeten zij  melden bij de reclassering en zich moeten blijven melden zo vaak en zo lang als de reclassering dat nodig vindt; zich moeten houden aan de aanwijzingen die de reclassering geeft, ook als dit betreft elektronische controle (het dragen van een enkelband); geen contact mogen hebben met elkaar en elkaars gezinsleden.

Als de mannen zich niet aan de voorwaarden houden, kunnen ze alsnog komen vast te zitten.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):