donderdag, 9. oktober 2014 - 9:44 Update: 10-10-2014 13:38

Joan Franka komt met eerste nieuwe single 'Nigel'

Joan Franka maakt comeback met nieuwe single
Foto: Point9Media
Rotterdam

Na twee jaar afwezigheid is dit het eerste nieuwe werk dat van de Nederlandse singer-songwriter verschijnt. 'Na het songfestival heb ik de tijd genomen om mij artistiek te ontwikkelen', aldus Joan.

'Ik heb al mijn oude materiaal achter mij gelaten en ben weer vanaf nul begonnen met schrijven', aldus Joan Franka. 'Vorige zomer heb ik mijn rugzak en gitaar gepakt en ben ik door Europa gaan reizen. Dit heeft me goed gedaan. Ik heb mezelf op muzikaal gebied herontdekt. Mijn muziek is nu krachtiger dan ooit'. Deze nieuw inslagen weg resulteerde onder andere in de single ‘Nigel’. 

Financiële problemen

Voormalig Eurovisie Songfestival-deelneemster zegt in het AD dat ze na haar deelname in 2012 aan het internationale liedjesfestijn in financiële problemen te zijn geraakt. De inmiddels 24-jarige zangeres moest een fortuin ophoesten om zich uit te kopen uit het 'wurgcontract' met haar platenmaatschappij . 'Ik ben bijna failliet gegaan.' Die zorgen heeft ze achter zich gelaten. 'De tijd is rijp voor een glorieuze comeback'.

Nieuwe nummer Nigel

Het nummer ‘Nigel’ is door Joan zelf geschreven. Het gaat over een jongen, die Joan erg leuk vond. Ze heeft het hem alleen nooit durven vertellen. “Ik was in de tijd bang om verliefd te worden. Het nummer gaat er over hoe het zou zijn als ik een relatie met hem zou krijgen”, aldus Joan. De keuze om juist met dit nummer een frisse start te maken was niet zo moeilijk. “Iedereen die ik het liet horen, vertelde me dat de melodie meteen in hun hoofd zat. Een echte oorwurm.” De oud-Songfestival deelneemster werkt hard aan een nieuw album.

Het nummer is hier te downloaden.

Categorie: