vrijdag, 6. juni 2014 - 18:23 Update: 17-09-2018 15:38

Jochie (14) aangehouden voor woninginbraken

Foto van inbraak | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Foto van inbraak | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Gouda

Een 14-jarige jongen uit Gouda is dinsdag 3 juni aangehouden op verdenking van het plegen van woninginbraken. De verdachte, de jongste van de Goudse Top60 lijst, is vrijdag 6 juni voorgeleid aan de rechter-commissaris en voor veertien dagen in bewaring gesteld.

De jongen wordt verdachte van twee inbraken in een woning aan de A. Gerridz de Vrijestraat en de Graaf Florisweg in Gouda en een woning aan de Goejanverwelle in Hekendorp. De inbraken werden gepleegd in mei 2014. Uit de woningen werden onder meer sieraden gestolen. De recherche doet verder onderzoek naar de eventuele betrokkenheid van de verdachte bij andere criminele activiteiten.

Goudse Top60
De Goudse Top60 richt zich op de vaak jonge criminelen, die verantwoordelijk zijn voor de meeste inbraken en andere High Impact Crimes. De Top 60 aanpak beoogt om, in de meest hardnekkige dossiers van criminele personen in Gouda een doorbraak in het gedrag van de dader te bewerkstelligen. Dit gebeurt door middel van een combinatie van ‘lik-op-stuk', toegesneden zorg en door bijvoorbeeld aandacht voor broers en zussen om te voorkomen dat zij zich negatief ontwikkelen.

 
Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):