donderdag, 11. december 2014 - 14:06

Johannes Brug nieuwe bestuurder en decaan VU medisch centrum

Johannes Brug nieuwe bestuurder en decaan VU medisch centrum
Foto: VUmc
Amsterdam

De raad van toezicht van Stichting VU-VUmc heeft prof. dr. ir. Johannes (Hans) Brug (1963) per 1 januari 2015 voor een periode van vier jaar benoemd tot lid van de raad van bestuur van VUmc in Amsterdam.

Per 1 maart 2015 zal hij de functie van decaan overnemen. Hans Brug volgt prof. dr. Wim Stalman op, de huidige decaan en vicevoorzitter van de raad van bestuur. Stalman gaat per 1 maart 2015 met emeritaat.

In een reactie op deze benoeming zegt drs. Wim Kuijken, voorzitter van de raad van toezicht: ‘Hans Brug heeft een goede uitgangspositie om de post van bestuurder en decaan bij VUmc tot een succes te maken. Zijn wetenschappelijke statuur en brede onderzoekservaring maken hem voor deze functie zeer geschikt.’

In 2007 kwam Hans Brug naar VUmc, waar hij werd benoemd tot directeur van het EMGO Instituut voor onderzoek naar zorg en gezondheid; een functie die hij vanaf 2008 combineerde met die van divisievoorzitter. In 2012 werd hij bij VUmc benoemd tot vice-decaan. Voorafgaand aan zijn komst naar VUmc, werkte Hans Brug bij het Erasmus Medisch Centrum en, als onderwijsdirecteur, bij de Universiteit Maastricht en de Open Universiteit Nederland.

Hans Brug studeerde onder meer voedingswetenschappen en epidemiologie. Hij promoveerde in de gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Maastricht. Voor zijn wetenschappelijk werk ontving hij internationale erkenning, onder andere als president van de internationale wetenschappelijke vereniging in zijn vakgebied, en een gasthoogleraarschap aan Deakin University in Melbourne (Australië).