dinsdag, 14. oktober 2014 - 21:07 Update: 14-10-2014 21:16

Jong Oranje niet op EK 2015 na dubbele nederlaag

Zeist

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Jong Oranje is volgend jaar niet in Tsjechiƫ te bewonderen. De manschappen van bondscoach Adrie Koster gingen dinsdagavond met 5-4 onderuit tegen de leeftijdsgenoten van Jong Portugal. Vorige week ging de thuiswedstrijd ook al met 0-2 verloren.

Binnen het kwartier kwam Oranje op een achterstand. Doelman Warner Hahn en Joshua Brenet klungelden bij een vrije trap, waardoor Ruben Vezo van dichtbij kon inschieten. Heracles-speler Wout Weghorst zette met een kopbal de gelijkmaker op het scorebord. Lang kon Jong Oranje niet van het doelpunt genieten, want een paar minuten later zorgde Neves opnieuw voor een Portugese voorsprong. Dankzij een kopbal van Terence Kongolo gingen beide landen met een 2-2 tussenstand rusten.

In de tweede helft regende het doelpunten. Ricardo Pereira zorgde in eerste instantie voor de 3-2, waarna Nathan Aké weer voor de gelijkmaker zorgde. Pereira maakte niet veel later zijn tweede van de avond en zorgde voor de beslissing in de wedstrijd. Doelpunten van Bernando Silva (5-3) en Aké (5-4) waren slechts voor de statistieken.