woensdag, 24. september 2014 - 12:04 Update: 24-09-2014 12:09

Jongen (14) zwaargewond na ongeval met losgeschoten pick-up

Jongen (14) zwaargewond na ongeval met losgeschoten pick-up
Foto: MV
Benschop

Op de M.A.Reinaldaweg (N204) is op dinsdag 23 september bij een ernstig verkeersongeval een 14-jarige jongen uit Benschop zwaargewond geraakt.

Omstreeks 16.35 uur kreeg de politie melding van een ongeval op de M.A.Reinaldaweg, waarbij een groep fietsers betrokken zou zijn Een bestuurder van een kraanwagen met aanhangwagen zou na het ongeval zijn doorgereden.

Fietser ernstig gewond
Aangekomen op de plek van het ongeval zagen agenten dat een motorvoertuig (pick-up) in de sloot lag. Uit verklaringen van getuigen bleek dat een bestuurder van een kraanwagen de pick-up vervoerde op een aanhangwagen. De pick-up raakte los van de aanhangwagen en reed in de richting van het naastgelegen fietspad, waar een groep van zes jongens fietsten. De 14-jarige jongen werd door de losgeschoten pick-up geraakt. Hij was de enige die geraakt werd. De jongen werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en is daar met ernstige verwondingen opgenomen.

Bestuurder aangehouden
Aan de hand van de uiterlijke kenmerken van de pick-up konden agenten achterhalen waar de doorgereden kraanwagen vandaan kwam. De doorgereden bestuurder van de kraanwagen, een 33-jarige man uit Harmelen, werd omstreeks 17.05 uur aangehouden. Hij werd ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De Verkeersongevallenanalysedienst onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval.

Getuigenoproep
De politie heeft al diverse getuigen gesproken, maar vermoedt dat nog meer mensen het ongeval hebben zien gebeuren. Vooral de automobilisten die in dezelfde richting achter de kraanwagen reden, wil de politie spreken. Bent u getuige geweest van dit ongeval op de M.A. Reinaldaweg en u heeft nog niet met de politie gesproken, neemt u dan contact op via het telefoonnummer 0900-8844.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):