vrijdag, 17. januari 2014 - 13:38 Update: 22-09-2018 21:30

Jongen (15) uit Woensel verdacht van handel in ivoor

Foto van ivoor slagtanden opgezette leeuwenwelp | Politie
Foto: Politie
Woensel

Een Nederlandse jongen (15) uit het Brabantse Woensel-Noord wordt verdacht van de handel in ivoor. Dit meldt de politie vrijdag.

‘Het Regionaal Milieu team heeft samen met de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit de illegale handel in enkele exotische goederen opgespoord’, aldus de politie.

Slagtanden internet
Er was vanuit het buitenland informatie bij de politie binnen gekomen dat een Nederlander op een verkoopsite onder andere slagtanden van een olifant te koop aanbood. 
Omdat de handel en het bezit van deze goederen aan strenge regels gebonden is bestond het vermoeden dat dit illegaal zou kunnen zijn. De twee opsporingsdiensten sloegen de handen ineen en starten een onderzoek. Daarbij kwamen ze achter het adres van de vermoedelijke verkoper.

Inval in woning
Donderdag hebben de diensten gezamenlijk een inval in een woning in Woensel-noord gedaan. Daarbij werden twee slagtanden, een vel van vermoedelijke een cheetah en een opgezette leeuwenwelp aangetroffen. 
De verkoper bleek een 15-jarige jongen te zijn. Bij deze exotische goederen bleken niet de benodigde papieren te zitten. De goederen zijn in beslag genomen alsmede de computers in de woning. 
De jongen is als verdachte van de handel in deze goederen verhoord. Er zal proces-verbaal tegen hem opgemaakt worden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):