zondag, 10. augustus 2014 - 0:04 Update: 10-08-2014 16:10

Jongen (17) overlijdt ter plekke aan verwondingen na vechtpartij Dronten

Zwaargewonde bij steekincident Dronten
Foto: Archief MV
Dronten

Bij een steekincident in het centrum van Dronten is zaterdagavond een 17-jarige jongen overleden. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt.

Zaterdagavond werd om 21.55 uur aan de politie gemeld dat er een vechtpartij gaande was in het centrum. De agenten waren snel ter plaatse en troffen een zwaargewonde jongeman aan. Er werd direct eerste hulp verleend en ook een traumahelikopter ingezet, maar hulp mocht niet meer baten. De jongen overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Doodsoorzaak nog onbekend
De politie heeft in de wijde omgeving naar mogelijke verdachte(n) gezocht, maar deze nog niet aangetroffen. De aanleiding voor de vechtpartij is nog niet bekend. De exacte doodsoorzaak is nog niet vastgesteld, maandag 11 augustus vindt sectie op het lichaam van het slachtoffer plaats. De politie heeft een Team Grootschalig Opsporing (TGO) geformeerd om de zaak te onderzoeken. Rond de plek van het incident zijn door de politie zwarte schermen geplaatst.

Getuigen konden een signalement van de dader geven en de politie is een zoektocht gestart. Op het moment van steekpartij was in Dronten het driedaags gratis festival van de Meerpaaldagen bezig waardoor het druk was in het centrum.

Provincie:
Blik op 112: