zondag, 26. januari 2014 - 12:17 Update: 03-07-2014 0:43

Jongens buiten levensgevaar na steekincident Hilversum

Foto van traumaheli | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Hilversum

Twee 19-jarige jongens werden in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 1.45 uur gestoken aan de Johannes Gerardtsweg.

De slachtoffers stonden met wat vrienden te praten bij een woning aan de Johannes Gerardtsweg toen zij werden aangesproken door twee jongens die waren komen aanrijden op een fiets. De verdachten liepen de oprit op. Toen hen werd gevraagd de oprit te verlaten, werd een van de slachtoffers gestoken. Het tweede slachtoffer, dat probeerde tussen beide te komen, werd daarop ook gestoken. Daarna vluchtten de verdachten weg op een fiets, vermoedelijk een omafiets. Zij vluchtten weg in de richting van de Jacob van Campenlaan.

De politie heeft in de buurt gezocht, maar trof de verdachten niet meer aan. Ook is een Burgernetactie gedaan. De slachtoffers zijn voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. Een slachtoffer was er zeer ernstig aan toe en moest met een traumahelikopter worden vervoerd. Beide slachtoffers verkeren inmiddels buiten levensgevaar.

Getuigen gezocht

Er is een goed signalement van de verdachten. De politie hoopt dat er getuigen zijn die de verdachten hebben gezien of gehoord die nacht. Of mogelijk zijn er mensen die weten wie de verdachten zouden kunnen zijn. U kunt als u informatie hebt, contact opnemen met de politie Hilversum via 0900-8844. Kent u mogelijk de dader(s), maar kent de dader u ook, neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Verdachte 1:

Het gaat om een blanke van ongeveer 18 jaar en 1.75 – 1.80 m lang. Hij heeft kort donkerblond of bruin haar en een hoekig gezicht en spreekt Nederlands. Hij droeg een beige jas tot over de heupen, blauwe spijkerbroek en zwart petje met een klein logo aan de onderkant (vermoedelijk Nike).

Verdachte 2

De tweede verdachte is een blanke man van ongeveer 18 jaar en 1.80 m lang en droeg een blauwe spijkerbroek en een zwarte jas.

Vervoermiddel en vluchtrichting:

De verdachten reden samen op een fiets. Vermoedelijk was dit een omafiets. Zij vluchtten weg in de richting van de Jacob van Campenlaan.

 

Provincie: