donderdag, 5. juni 2014 - 23:01 Update: 03-07-2014 0:35

Joodse objecten in Amsterdam krijgen extra beveiliging

Foto van burgemeester Eberhard van der Laan | BON
Foto: Bon
Amsterdam

Naar aanleiding van de aanslag op het Joods museum in Brussel heeft de gemeente Amsterdam besloten extra maatregelen te nemen om Joodse objecten te beveiligen.

Dat schrijft de gemeente Amsterdam in een brief, zo melden verschillende gemeente donderdag. De gemeente in de brief: 'Voor Amsterdam is het schietincident in Brussel reden om te kijken welke gevolgen dit heeft voor de dreiging en een eventueel risico voor de Joodse gemeenschap in Amsterdam'. In de brief valt verder te lezen dat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) geen concrete informatie heeft dat er een aanslag op Joodse objecten wordt voorbereid. Maar volgens de NCTV is een aanslag wel voorstelbaar en daarom adviseert de NCTV aanvullende beveiligingsmaatregelen. Burgemeester Van der Laan heeft besloten het advies van de NCTV op te volgen. 

Op 24 mei kwamen bij een aanslag op het Joods Museum in Brussel drie mensen om het leven. Een vierde slachtoffer raakte zwaargewond. Vorige week vrijdag werd in Frankrijk een verdachte opgepakt. 

Provincie:
Tag(s):