dinsdag, 4. november 2014 - 8:20 Update: 04-11-2014 10:19

'Joran van der Sloot stak zichzelf neer'

Joran van der Sloot zou zichzelf hebben neergestoken.
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam/Peru

Joran van der Sloot zou zichzelf hebben neergestoken. Gisteren kwam in het nieuws dat hij in de beruchte gevangenis Challapalca in het zuiden van Peru door een medegevangene zou zijn neergestoken.

Zijn vrouw Leidy zou afgelopen zondag, toen zij op bezoek was bij Joran, een bebloed shirt van Joran hebben meegesmokkeld uit de gevangenis. Joran zou twee keer zijn gestoken, één keer in zijn schouder en één keer in zijn middel. Volgens zijn advocaat zijn de wonden, die inmiddels zijn gehecht,  zeker 2 centimeter diep. Volgens Máxim Altez is de gevangenis te gevaarlijk voor Joran omdat hij de kans loopt om daar vermoord te worden. Altez diende daarom al eerder een klacht in tegen de overplaatsing.

Maar Julio Magan, vicevoorzitter van het Instituut voor Penitentiaire Inrichtingen INPE, zegt dat Joran zichzelf heeft gestoken. Volgens artsen zijn de wonden 'niet het gevolg zijn van een gevecht of agressie'.

Gevangenisstraf van 28 jaar

Joran van der Sloot zit een gevangenisstraf van 28 jaar uit voor de moord op de Peruaanse studente Stephany Flores, in mei 2010. Hij had haar ontmoet in het Atlantic City casino in Lima.