vrijdag, 24. oktober 2014 - 15:23 Update: 24-10-2014 21:51

Jos van Rey door OM vervolgd voor corruptie en witwassen

OM gaat Jos van Rey vervolgen voor corruptie
Foto: Archief EHF
Roermond

Oud-wethouder van de gemeente Roermond Jos van Rey zal door het Openbaar Ministerie (OM) worden vervolgd voor corruptie. Dit heeft het OM vrijdagmiddag bekendgemaakt.

‘Van Rey wordt gedagvaard voor een openbare terechtzitting op 20, 21 en 22 januari 2015 bij de rechtbank Rotterdam. Hij moet daar onder andere vanwege corruptie verschijnen op een zogenoemde regiezitting in zijn strafzaak’, aldus het OM.

De advocaat van Van Rey is vrijdag op de hoogte gebracht door het OM. Twee medeverdachten, projectontwikkelaar P.J.J. van P. en oud-wethouder van Roermond T.J.J.M. S. worden wegens omkoping gedagvaard. Ook hun advocaten zijn vrijdag geïnformeerd.

Verkiezingsfraude

Van Rey wordt gedagvaard vanwege actieve ambtelijke omkoping, verkiezingsfraude, passieve ambtelijke omkoping en het witwassen van ruim 175.000 euro. Hij beschikt al enkele maanden over een voorlopige tenlastelegging voor de actieve ambtelijke omkoping en de verkiezingsfraude om zich voor te bereiden op de openbare terechtzitting.

Burgemeester

Het OM begon in de zomer van 2012 een strafrechtelijk onderzoek tegen Van Rey vanwege verdenkingen van ambtelijke corruptie. Al snel daarna ontstond door een afgeluisterd telefoongesprek de verdenking van het lekken van informatie naar kandidaten in de benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester van Roermond. Van Rey was als adviseur betrokken bij deze procedure. Hierdoor was het OM genoodzaakt al binnen drie maanden na de start van het strafrechtelijk onderzoek naar buiten te treden.

Provincie:
Tag(s):