zaterdag, 11. januari 2014 - 22:28 Update: 03-07-2014 0:44

JOVD:Pechtold liberaal van het jaar 2013

Foto van Tweede Kamer | Archief FBF.nl
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

De JOVD, de onafhankelijke jongerenorganisatie van de VVD, heeft Alexander Pechtold uitgeroepen tot Liberaal van het Jaar 2013.

De D66-leider ontvangt deze prijs vanwege zijn inzet voor economische hervormingen. Ook roemt de JOVD zijn pleidooien voor privacy en het openbreken van het sociaal akkoord, zo staat op de site van de JOVD te lezen.

JOVD-voorzitter Christiaan Kwint: “Alexander Pechtold stond het afgelopen jaar vooraan met zijn pleidooi voor lastenverlichtingen en tegen het uitstelgedrag van de polder. Helaas heeft het kabinet met deze liberale handreikingen te weinig gedaan.”

De D66-fractievoorzitter geeft aan verheugd te zijn met het ontvangen van deze titel. “Deze prijs is een stimulans om door te gaan met het het hervormen en moderniseren van onze economie. Daarnaast blijf ik ervoor waken dat het liberalisme niet versmald wordt tot het versterken van onze economie. We moeten liberale waarden als keuzevrijheid van het individu blijven bevechten op conservatieve krachten die groepsdenken en groepsdwang proberen op te dringen.”

De Liberaal van het Jaar is een prijs die jaarlijks door de JOVD wordt uitgereikt aan een persoon die zich heeft ingezet voor belangrijke liberale kernpunten. Eerdere winnaars waren onder anderen Hans Teeuwen, Neelie Kroes en Gerrit Zalm.