vrijdag, 19. december 2014 - 16:02 Update: 19-12-2014 19:10

'Kabinet niet in gevaar geweest om zorgkwestie'

Oplossing zorg-probleem doet volgens Rutte recht aan posities betrokkenen
Foto: Min. Alg. Zaken
Den Haag

Het probleemvraagstuk over het wetsvoorstel over de zorg, dat dinsdag door de Eerste Kamer werd weggestemd, liep deze week vervolgens uit op koortsachtig overleg dat donderdag tot diep in de nacht geduurd heeft.

‘U heeft gezien dat de politieke wil om eruit te komen groot was. We hebben een oplossing gevonden waarin alle betrokken partijen zich herkennen’ zei minister-president Rutte vrijdagmiddag na afloop van de ministerraad.

Afgelopen dinsdag ontstond een probleem doordat de Eerste Kamer tegen het wetsvoorstel verbod verticale integratie stemde. De betrokken partijen hebben toen in wisselende samenstelling intensieve gesprekken gevoerd. De partijen zijn overeengekomen dat het wetsvoorstel in aangepaste vorm op korte termijn opnieuw wordt ingediend. Het kabinet heeft er vertrouwen in dat het succesvol zal worden afgerond. 

‘Het aangepaste wetsvoorstel komt tegemoet aan zorgen die leefden in het parlement, maar doet ook recht aan onze afspraken om de zorg in Nederland toegankelijk, betaalbaar en kwalitatief van een hoog niveau te houden’, voegde Rutte hieraan toe.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):