donderdag, 13. november 2014 - 21:38 Update: 13-11-2014 23:04

Kabinet wil 'gedoe rond schadevergoeding' voorkomen

Kabinet helpt nabestaanden MH17 bij problemen rond schadevergoeding
Den Haag

Als er problemen mochten ontstaan over de schadevergoeding, zal het kabinet de nabestaanden van de slachtoffers van vlucht MH17 te hulp schieten.

Dat heeft minister Opstelten van Veiligheid en Justitie donderdag tijdens een debat in de Tweede Kamer meegedeeld, zo schrijven verschillende media. Het Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma (D66) had hierom gevraagd. Sommige nabestaanden dreigen in de juridische wirwar tussen luchtvaartmaatschappij en verzekeringsmaatschappij klem te komen zitten. Sjoerdsma: 'Gedoe rond schadevergoeding moet voorkomen worden.' Volgens minister Opstelten heeft de pas opgerichte Stichting Vliegtuigramp MH17 hierin een belangrijke rol.

Verder liet VVD'er Han ten Broeke tijdens het debat over de ramp weten dat zijn partij wil dat het kabinet de nabestaanden van vlucht MH17 die zich organiseren, financiële steun geeft. De Stichting Vliegramp MH17 wil een spreekbuis zijn voor de nabestaanden en herdenkingen organiseren. Ook de oprichting van een monument is een streven. Volgens het bestuur zijn er al zeker vijfhonderd nabestaanden die de stichting steunen.

Provincie: