maandag, 29. december 2014 - 10:23 Update: 29-12-2014 10:50

Kamer wil niet terugkomen voor spoeddebat topinkomens

Kamer wil niet terugkomen voor spoeddebat topinkomens
Foto: Archief EHF
Den Haag

Het blijkt dat een meerderheid in de Tweede Kamer deze week niet van reces wil terugkomen om een spoeddebat te houden over de topinkomens in de (semi)publieke sector. Dat meldt het AD maandag.

Daardoor blijven directeuren van ziekenhuizen, zorginstellingen en woningcorporaties ook nog in 2015 50.000 euro meer verdienen dan een minister. ChristenUnie-Kamerlid Gert-Jan Segers die het spoeddebat had voorgesteld zegt in een reactie: 'Een zwaktebod dat het parlement zo met zich laat sollen.'

Minister Plasterk kreeg vorige week in de Eerste Kamer zijn wetsvoorstel erdoor zodat al per 1 januari 2015 directeuren in de (semi)publieke niet meer zouden verdienen dan een minister. Een dag na het besluit van de Senaat lieten ministers Stef Blok (Wonen) en Edith Schippers (Zorg) weten de deadline van 1 januari niet te kunnen halen.

Segers in het AD: 'Twee ministers die de wet niet uitvoeren en een derde die de regie kwijt is.' Segers denkt dat niet alleen de PvdA en de VVD, maar ook SP en SGP geen spoeddebat willen.

Provincie:
Tag(s):