vrijdag, 14. februari 2014 - 8:39 Update: 03-07-2014 0:42

Kamp: groei economie voor 3e kwartaal op rij is bemoedigend

Foto van mensen op roltrap | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

De nieuwste cijfers over de Nederlandse economie laten zien dat het economische herstel flink doorzet.

Dat stelt minister Kamp van Economische Zaken (EZ) in reactie op cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag publiceerde.

De Nederlandse economie groeide in het vierde kwartaal van 2013 met 0,7 procent ten opzichte van het derde kwartaal. Over het hele jaar 2013 gezien kromp de economie nog met 0,8 procent.

"De economie groeit nu voor het derde kwartaal op rij. Dat is zonder meer bemoedigend", aldus minister Kamp. "Deze cijfers stemmen positief voor 2014. Een hogere groei dan de 0,5 procent die het Centraal Planbureau voorspelt ligt zeker binnen de mogelijkheden". De krimp over heel 2013 is wat kleiner dan de -1 procent die het Centraal Planbureau eerder voorspelde. De groei in het vierde kwartaal van vorig jaar werd gedragen door een stijgende export, groei van de industriële productie en toename van de bedrijfsinvesteringen.

"Het is positief dat bedrijven meer investeren. We zitten weer op de goede weg", aldus Kamp. "Dat neemt niet weg dat een recordaantal mensen hun baan is verloren en veel bedrijven failliet zijn gegaan. We zijn er nog niet en het kabinet gaat daarom door met het hervormingsbeleid."
Categorie: