vrijdag, 21. maart 2014 - 13:40 Update: 03-07-2014 0:40

Kan aan de slag als informateur D66

Foto van logo D66 | D66
Foto: D66
Amsterdam

Vrijdag is door D66-Amsterdam Alexander Rinnooy Kan aangesteld als informateur op verzoek van D66-fractievoorzitter Jan Paternotte. Dit meldt D66 vrijdag.

Rinnooy Kan zal de komende dagen gesprekken voeren met de verschillende politieke partijen om de verschillende mogelijkheden voor een nieuwe coalitie in kaart te brengen.

D66 won afgelopen woensdag de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. Met veertien zetels wordt D66 de grootste partij van de stad. Jan Paternotte sprak gisteren met burgemeester Eberhard van der Laan en met de leiders van de partijen die in de nieuwe gemeenteraad komen.

Alle partijen gaven daarin aan dat D66 aan zet is om tot een nieuw college van burgemeester en wethouders te komen. “Tijdens de gesprekken heb ik de verschillende partijen voorgelegd om Alexander Rinnooy Kan aan te stellen als informateur. Zij gingen hier allen mee akkoord,” aldus Paternotte.

Alexander Rinnooy Kan is sinds 1 september 2012 Universiteitshoogleraar Economie en Bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Eerder was hij onder andere rector magnificus van de Erasmus Universiteit Rotterdam, voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW en voorzitter van de SER (Sociaal Economische Raad).