woensdag, 23. juli 2014 - 14:30 Update: 23-07-2014 14:43

Kattenziekte in dierenasiel in Ede kost 32 katten het leven

Kattenziekte in dierenasiel in Ede kost 32 katten het leven
Foto: EHF
Ede

In dierenasiel De Hof van Ede zijn 32 katten overleden aan kattenziekte. Dit heeft het asiel bekendgemaakt.

‘De ziekte werd snel ontdekt en vooralsnog heeft de kattenziekte zich beperkt tot de quarantaineruimte. Helaas zijn er al wel 30 kittens en twee volwassen katten aan de ziekte bezweken’, meldt het asiel.

‘Omdat het virus zo besmettelijk is en we geen enkel risico willen nemen, sluit De Hof van Ede deze week uit voorzorg haar deuren voor bezoekers. Ook kunnen er geen (zwerf)katten aangenomen worden’, aldus het asiel.

Noodgevallen zullen in overleg met De Hof van Ede ondergebracht worden bij omliggende asielen. Ondertussen wordt op het asiel alles gedaan om verdere besmetting te voorkomen. Zo worden onder meer de verblijven dagelijks ontsmet.

De ziekte is het asiel binnen gekomen via een moederpoes met kittens die in Wekerom rondzwierf in de buurt van Camping Berkenrhode. De ziekte kan zich manifesteren bij katten die niet ingeënt zijn. 

Verschijnselen kattenziekte
De meest voorkomende verschijnselen zijn: koorts, algemeen ziek zijn, buikpijn, braken, diarree en uitdroging. Kattenziekte is in de meeste gevallen dodelijk. Als men  dergelijke verschijnselen ziet bij een kat, wordt geadviseerd om contact met de dierenarts op te nemen. 

Het is belangrijk dat baasjes hun katten in laten enten. Een inenting is een kleine investering om niet alleen de eigen kat te beschermen tegen deze vreselijke ziekte. Controleer de vaccinaties van de kat. Neem geen risico en laat de kat in ieder geval alsnog vaccineren, wanneer de vaccinaties niet op orde zijn. 

Volgende week wordt bekeken hoe de situatie op De Hof van Ede is en wat de verdere stappen zullen zijn.

Categorie:
Provincie: