zondag, 30. november 2014 - 15:52 Update: 30-11-2014 16:04

Kiki Schippers dubbel in de prijzen op Camaretten 2014

Kiki Schippers dubbel in de prijzen op Camaretten 2014
Foto: Camaretten
Rotterdam

In een uitverkocht nieuwe Luxor Theater ging het duo OLDENOSBORN er zaterdagavond van door met de juryprijs. De Factua publieksprijs en de persoonlijkheidsprijs zijn uitgereikt aan Kiki Schippers. Dit meldt de organisatie van het cabaretfestival Camaretten zondag.

In de finale van Cameretten 2014 stonden OLDENOSBORN, Kiki Schippers en Emiel van der Logt.

De jury, onder leiding van juryvoorzitter Marcel Haug, over cabaretfestival Cameretten 2014:
“De 49e editie van het festival heeft de jury met veel plezier beleefd. Dit jaar vond de finale een week later plaats dan de halve finale. Voor het festival leverde dit een andere energie op en de finalisten kregen hierdoor de mogelijkheid om langer aan hun programma te schaven. Met zichtbaar resultaat! De jury is trots op de finalisten die zich de grote zaal van het nieuwe Luxor Theater allemaal eigen hebben gemaakt en zich in hun specifieke genre wisten te onderscheiden. Dit leverde een gevarieerde en sterke finale op.”

De jury over OLDENOSBORN:

“Lize van Olden van Victoria Osborn vormen het bijzonder goed op elkaar ingespeelde duo OLDENOSBORN. Hun programma verbeeldt op even grappige als schrijnende wijze in hoog tempo de problematiek, waarmee generatie Y worstelt. OLDENOSBORN geeft elkaar de ruimte en is volledig in balans. Een heel eigen en veelbelovend nieuw damesduo.”

De jury over Kiki Schipper:

“Kiki stelt zich kwetsbaar op en opent met een mooi ingetogen en gedurfd a capella lied, waarmee ze direct indruk maakt. Ze toont lef. Haar programma heeft een goede opbouw, waarin ze de jury en het publiek deelgenoot maakt van haar persoonlijk leed. Kiki heeft veel in haar mars en met haar sterke podiumpersoonlijkheid wist ze vanavond werkelijk iedereen te raken.”

Categorie:
Provincie: