donderdag, 22. mei 2014 - 21:56 Update: 03-07-2014 0:36

Kind (2) ernstig verbrand ondanks zonnebrandcrème Action

foto van verbranding | Facebook
Foto: Solarboat challenge
Amsterdam

Een 2-jarig kind is ernstig verbrand ondanks het gebruik van zonnebrandcrème die bij de Action is gekocht. De moeder toonde foto's van de verbranding van haar kind op Facebook.

Het is volgens de moeder gebeurd met de zonnebrandspray van L’Oreal Garnier Ambre Solaire, resisto bambini SPF 30. Het gaat om een zonnebrandspray die is geproduceerd in april 2012 en in 2013 door een leverancier is ingekocht en is geleverd aan Action in maart 2014. Daarna is het door Action in het winkelassortiment opgenomen.


Action betreurt hetgeen met het kindje is gebeurd ten zeerste, zo schrijft de winkelketen op haar site. Action hecht veel waarde aan de veiligheid van de door haar verkochte producten en volgt dan ook alle daarvoor geldende regelgeving. Action neemt het bericht van de klant zeer serieus en daarop meteen met zowel de klant als met de leverancier contact opgenomen.

Gebruik
L’Oreal geeft over de houdbaarheid van haar producten het volgende aan: “U kunt een product gaan gebruiken zolang het ongeopend is, niet heel warm of vochtig bewaard is, en niet ouder is dan 3 jaar.” Onze leverancier heeft schriftelijk verklaard dat het product als goed product, conform wettelijke eisen, ingekocht en verkocht is.

Action zal het betreffende product door een onafhankelijk onderzoeksbureau laten testen. Action staat hierover in nauw contact met de klant en leverancier. Indien de testresultaten hiertoe aanleiding geven zal Action nadere informatie geven of maatregelen nemen.
Tot slot vinden wij het belangrijk om onze klanten erop te wijzen dat op de verpakking van deze zonnebrandspray wordt geadviseerd baby’s en jonge kinderen uit direct zonlicht te houden.

Provincie: