maandag, 13. januari 2014 - 11:41 Update: 03-07-2014 0:44

Kinderen verdacht van inbraak woning Wassenaar

Foto van inbraak | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Wassenaar

Politieagenten hielden vrijdag om 13.30 uur in Wassenaar op heterdaad twee zeer jonge inbrekers (12 en 14 jaar) aan op verdenking van een woninginbraak in een woning aan de Wittenburgerweg. Ook een 48-jarige man werd aangehouden.

Politieagenten kregen omstreeks 13.30 uur een melding van een heterdaad inbraak woning. Waarbij twee jonge personen en een oudere man met een auto met een buitenlands kenteken betrokken zou zijn. Een getuige meldde via 112 dat een aantal personen zich verdacht ophield nabij een van de woningen aan de Wittenburgerweg. Politieagenten die snel ter plaatse waren en lopend de wijk in gingen, zagen ter hoogte van de Bloemcampschool twee jongens lopen.

Aanhouding

Bij het zien van de agenten gingen beide jongens direct rennen. Na een korte achtervolging konden zij op het landgoed Witteburg door de politie worden aangehouden. Het ging om twee jongens van 12 en 14 jaar oud, vermoedelijk zonder vaste woon- en of verblijfplaats. Een andere politie-eenheid hield in Den Haag de 48-jarige bestuurder van een auto aan. Deze verdachte komt vermoedelijk uit Ede.

Omstanders overhandigden later aan de politie een handschoen die volgestopt was met sieraden die door de twee jeugdige verdachten tijdens hun vlucht was weggegooid. Uit onderzoek bleek dat in een woning aan voornoemde straat was ingebroken. De drie verdachten worden maandag 13 januari voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Provincie:
Blik op 112: