zondag, 8. juni 2014 - 12:51 Update: 03-07-2014 0:35

Klant probeert taxi te stelen

Foto van taxi | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Zoetermeer

Een verwarde Zoetermeerse (37 jaar) veroorzaakte zaterdag 7 juni om 01.00 uur op de Lijnbaan een ongeval met een taxi. De 59-jarige taxichauffeur raakte daarbij gewond in een poging haar van de diefstal te beletten.

De man reed over de Lijnbaan en zag dat de vrouw hem staande hield. Zij gaf aan dat zij naar Schiphol moest en vroeg of de man haar daarnaar toe wilde ververen. Toen de man van zijn centrale toestemming kreeg om de vrouw te ververen, stapte hij uit en liet de vrouw vervolgens achterin instappen.

Toen de vrouw in de taxi plaats nam en de man naar zijn bestuurdersplek wilde lopen, zag hij tot zijn ontzetting dat de vrouw binnendoor naar de voorzijde van de taxi kroop en achter het stuur ging zitten. Zij reed daarop direct weg, terwijl de chauffeur probeerde haar tegen te houden, de man werd daarbij enkele meters meegesleurd en raakte daarbij gewond aan zijn benen en armen. De vrouw botste vervolgens met de auto tegen een geparkeerde personenauto en kwam vervolgens in een voortin tot stilstand. Hierna kon zij door gewaarschuwde agenten worden overmeesterd. De verwarde vrouw werd na verhoor overgedragen aan de crisisdienst. De taxi raakte bij het incident zwaarbeschadigd.