woensdag, 11. juni 2014 - 11:16 Update: 03-07-2014 0:34

Klerendief met GPS-module in laars ontmaskerd

Foto van ingezamelde kleding

Een laars met een GPS-module zorgde dinsdagmiddag in Bernisse voor de oplossing van een diefstal uit een kledingcontainer.

Omdat de kledinginzamelaar het vermoeden had dat er in Bernisse en omgeving regelmatig zeer grote hoeveelheden kleding uit kledingcontainers werd gestolen besloot een medewerker in een laars een GPS-zender te plaatsen. Deze laars werd in een zak met kleding gestopt die vervolgens in een kledingcontainer werd gedeponeerd.

De afgelopen dagen kwam de tas ‘in beweging’ en eindigde na wat omzwervingen bij een pand aan de Langeweg in Zuidland. De stichting nam contact op met de politie. Dinsdagmiddag gingen agenten het pand binnen. Dat bleek niet voor niks: ze troffen een kledinginzamelbedrijf aan, maar dan waarschijnlijk een illegale versie.

Er stond een dertigtal dozen en vuilniszakken vol met netjes verpakte en gesorteerde kleding. Ook werd de laars met de onopgemerkt gebleven GPS-module aangetroffen.

Een 39-jarige Roemeen die daar verbleef,  is door agenten aangehouden als verdachte van diefstal of heling van de gedeponeerde tas met kleding. Naar de oorsprong van de grote hoeveelheid kleding wordt een onderzoek ingesteld.

Provincie:
Tag(s):