vrijdag, 24. januari 2014 - 13:39 Update: 03-07-2014 0:43

Kluivert na WK Brazilië weg bij Oranje

Foto van Patrick Kluivert | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Zeist

(Elfvoetbal) Patrick Kluivert is toe aan een nieuwe uitdaging. De oud-international stopt bij het Nederlands elftal na het WK in Brazilië.

"Op het moment dat ik mijn contract tekende, heb ik directeur betaald voetbal Bert van Oostveen al laten weten dat het assistentschap in principe voor twee jaar zou zijn", vertelt de 37-jarige Kluivert tegenover de Telegraaf. "Het is tijd voor de volgende stap. Ik wil op eigen benen staan of een grote coach - zoals Van Gaal - assisteren."

"Twee jaar meelopen met Louis heeft me een betere trainer gemaakt. Daar twijfel ik niet aan. Hij behoort tot de beste coaches in de wereld. Ik ken hem natuurlijk al veel langer. Uit mijn tijd als speler ook, maar hij heeft me als trainer van AZ ook de ruimte gegeven om stage te lopen", vervolgt Kluivert zijn verhaal.

De oud-speler van onder meer Ajax, FC Barcelona en PSV geeft aan dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging. "Met twee jaar Oranje en binnenkort ook het WK als bagage op zak, geeft dit me het gevoel dat ik klaar ben voor iets nieuws."

Categorie: