zondag, 9. februari 2014 - 10:04 Update: 03-07-2014 0:42

KNMI waarschuwt voor windstoten in kustprovincies

foto van harde wind | fbf
Foto: fbf
De Bilt

Het KNMI heeft voor zondag een waarschuwing doen uitgaan voor alle kustprovincies in verband met verwachte windstoten. Dit meldt het KNMI zondag.

Zondagochtend vanaf 08.00 uur verwacht het KNMI voor deze provincies en op het IJsselmeer harde windstoten waar met name het verkeer rekening dient te houden. De zware windstoten behalen snelheden van ca. 80 km/uur en in het noordwestelijk kustgebied mogelijk tot 100 km/uur. 'In de loop van de middag verdwijnen de zware windstoten weer', aldus het KNMI.  

Weersverwachting zondag en maandag
Het is bewolkt en van tijd tot tijd valt er motregen of een bui. Later op de dag laat de zon zich af en toe zien. De meeste neerslag valt in het westen en noorden van het land. De middagtemperatuur wordt ongeveer 7 graden en de zuidwestelijke wind blijft vrij krachtig boven land en hard tot stormachtig aan de kust en op het IJsselmeer. In de ochtend en het begin van de middag komen er in de kustgebieden nog zware windstoten voor.

Vanavond en komende nacht is het half tot zwaar bewolkt en is er een enkele bui mogelijk. De minima liggen rond een graad of 3 en de zuidwestenwind neemt af tot matig, kracht 3 a 4 en draait tegen de ochtend naar zuidoost.

Morgen overdag is er af en toe zon en blijft het op een enkele bui na droog. De middagtemperatuur wordt ongeveer 8 graden en de zuidelijke wind neemt af naar zwak tot matig.