zaterdag, 4. januari 2014 - 10:33 Update: 03-07-2014 0:45

KNVB:we hadden contact met Cruijff en Jansen moeten zoeken

Foto van voetbal jeugd training | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Zeist

(Elfvoetbal) Bert van Oostveen heeft het boetekleed aangetrokken.

De voorzitter van de Nederlandse voetbalbond KNVB heeft laten weten dat de bond fout zat door geen contact te zoeken met Johan Cruijff en Wim Jansen.Het duo luidde de noodklok, omdat de jeugdopleidingen in Nederland van onvoldoende niveau zijn. "Dat valt ons kwalijk te nemen. Ik heb dit Jelle Goes verteld bij zijn aanstelling als technisch manager. Hij gaat zeker in gesprek met Wim Jansen."

"Inmiddels valt de verhouding tussen de coaches en medische afdelingen bij de clubs en de KNVB-mensen goed te noemen. Ook met Ajax en Feyenoord, waar de jeugdopleiding respectievelijk het stempel van Cruijff en Jansen draagt."

In gesprek met Telesport laat Van Oostveen weten dat hij van deze les geleerd heeft. "Voorheen kwamen wij te veel met een map onder de arm de wijsheid verkondigen. Opleiden doen de clubs en wij als KNVB zijn ondersteunend."

"De voetbalvisie dient aan te sluiten bij die van de clubs. Je moet als KNVB niet de illusie hebben dat je spelers bij een vertegenwoordigend elftal in vijf dagen beter maakt. Wij bieden met die teams talenten een platform om te investeren en te presteren."

Categorie: