dinsdag, 7. oktober 2014 - 7:59 Update: 07-10-2014 11:38

Koerdische demonstranten dringen Tweede Kamergebouw binnen

Koerden bezetten Tweedekamer
Foto: Politie
Den Haag

Een groep Koerdische demonstranten hebben maandagavond laat het Tweede Kamergebouw bezet.

Om 21.40 uur ontstond een spontane demonstratie op het Plein in Den Haag. De demonstranten protesteerden tegen de belegering van het Noord-Syrische dorp Kobani door ISIS. Omstreeks 21.40 uur wisten ruim 100 vermoedelijk Koerdische demonstranten het Tweede kamergebouw aan het Plein binnen te komen. Door alert optreden van beveiligers en agenten kon worden voorkomen dat de demonstranten verder het Tweede kamergebouw in konden gaan. De groep werd tegengehouden in de centrale hal. 

Politieagenten die met meerdere eenheden snel ter plaatse waren, konden voorkomen dat meerdere demonstranten het gebouw binnen konden gaan. Hierna werd het complex afgesloten en ging de politie in gesprek met de aanwezige demonstranten. Nadat een delegatie van de demonstranten hadden gesproken met tweedekamervoorzitter Van Miltenburg, verlieten rond 01.40 uur de aanwezige demonstranten het Tweedekamercomlex. 

Het vertrek verliep in goede orde en er deden zich geen onregeldheden voor. De politie hield toezicht bij het vertrek en verdere aanwezigheid van de demonstranten op het Plein. Omstreeks 02.10 uur waren de laatste demonstranten vertrokken.

Lees alles over:
Provincie:
Tag(s):