zaterdag, 4. oktober 2014 - 14:05 Update: 04-10-2014 20:28

Koning krijgt werkverblijf om thuis te kunnen werken

Ook de Koning moet af en toe thuiswerken
Foto: Archief EHF

Vanwege het feit dat Koning Willem-Alexander 's avonds niet kan werken op paleis Noordeinde, krijgt hij een werkverblijf op het terrein van zijn woonhuis de Eikenhorst.

Buiten kantooruren is zijn werkpaleis Noordeinde namelijk niet bemenst. Dit schrijft premier Rutte in antwoord op Kamervragen. De Kamer behandelt volgende week de begroting van het koningshuis. Dit melden verschillende media zaterdag.

Om privé en werk goed te kunnen combineren werkt de koning al langer aan huis, maar villa Eikenhorst is niet berekend op de drukke agenda van Willem-Alexander. Volgens de premier is Willem-Alexander een hard en efficiënt werkende vorst die 'zijn arbeid ook in de avonduren verricht.' Daardoor lopen volgens Rutte 'zakelijk en privé steeds meer door elkaar en vinden om efficiencyredenen veelvuldig ontvangsten, besprekingen en vergaderingen aan huis plaats, ook buiten kantooruren.'

De kosten voor de aparte werkvoorziening bedragen vier ton. Het gebouw blijft staan tot 2017, als Willem-Alexander en zijn gezin naar Paleis Huis ten Bosch verhuizen. Paleis Huis ten Bosch wordt de komende jaren voor 35 miljoen euro verbouwd vanwege achterstallig onderhoud.