maandag, 19. mei 2014 - 16:47 Update: 03-07-2014 0:36

Koning opent tentoonstelling Koninklijk Paleis

Foto van Willem-Alexander | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Koning Willem-Alexander opent vrijdag 20 juni de tentoonstelling ‘In All Their Glory’ in niet eerder opengestelde zalen van Koninklijk Paleis Amsterdam. Dit meldt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) maandag.

Krijgsraadzalen
Het Koninklijk Paleis Amsterdam opent na 200 jaar eenmalig de Krijgsraadzalen op de derde etage voor een reünie van wereldberoemde schutterstukken. In de 18e eeuw waren deze zalen ingericht met achttien imposante groepsportretten, zogeheten schutterstukken, waarvan de Nachtwacht de bekendste is. De tentoonstelling 'In All Their Glory' toont deze in een deels digitale reconstructie.

In de Grote Krijgsraadszaal wordt een zestal schutterstukken op dezelfde plek teruggehangen. De ontbrekende schilderijen zijn via magische vensters in volle glorie te bewonderen. 

Versnijden 'Nachtwacht'
In de Kleine Krijgsraadzaal wordt het verhaal van het versnijden van de 'Nachtwacht' uitgelicht. De Grote en Kleine Krijgsraadzaal bevinden zich op de derde etage van het paleis dat midden in de Gouden Eeuw werd gebouwd als stadhuis van Amsterdam. Deze zalen zijn nooit eerder opengesteld voor publiek.

De tentoonstelling is van 21 juni tot en met 31 augustus 2014 dagelijks te bezichtigen van 11.00 tot 17.00 uur.

Categorie: