woensdag, 10. september 2014 - 22:07

Koningin Máxima bezoekt Vliegbasis Volkel

Koningin Máxima brengt werkbezoek aan Vliegbasis Volkel
Foto: Defensie
Volkel

Koningin Máxima bracht vandaag een werkbezoek aan Vliegbasis Volkel. De vliegbasis huisvest twee operationele F-16 squadrons, het 312 en het 313 Squadron.

Doel van het bezoek was inzicht krijgen in de activiteiten van de vliegbasis en het proces rondom de organisatie van een F-16-vlucht. Koningin Máxima werd ontvangen door Commandant luchtstrijdkrachten luitenant-generaal Alexander Schnitger en door commandant Vliegbasis Volkel kolonel Peter Tankink.

Teamwork
De koningin kreeg onder anderen een rondleiding bij 313 Squadron waar zij sprak met vliegers, ondersteunend personeel (planning, navigatie en inlichtingen) en technici over hun werkzaamheden. Ook werd zij geïnformeerd over de recente verplaatsing van vijf F-16-jachtvliegtuigen naar de Baltische staten om daar het luchtruim te bewaken. De verplaatsing maakt deel uit van een regulier rotatieschema van de NAVO.

Koningin Máxima deed mee aan een vluchtvoorbereiding, nam deel aan een reguliere trainingsvlucht en was aansluitend aanwezig bij een debriefing van de F-16-vlucht. Zo kreeg zij een goed beeld van het proces en het teamwork dat nodig is om een missie tot een goed einde te brengen.

Provincie:
Tag(s):