vrijdag, 21. november 2014 - 15:03 Update: 21-11-2014 16:41

Kosten vliegramp MH-17 opgelopen tot 36,3 miljoen euro

Den Haag

De ramp met vlucht MH17 heeft Nederland, naast het verschrikkelijke menselijke leed, in euro's totaal 36,3 miljoen euro 'gekost'. Een deel hiervan kon volgens het Kabinet binnen bestaande budgetten worden opgevangen.

Zo heeft het ministerie van Algemene Zaken extra uitgaven gedaan voor een advertentie in regionale en landelijke dagbladen met betrekking tot de ramp met de MH-17. Ook het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft extra uitgaven gedaan in het kader van de ramp MH17: de nationale politie, de NCTV en Slachtofferhulp Nederland hebben extra personeel ingezet.

Daarnaast heeft het NFI reguliere werkzaamheden bij opsporing en criminaliteit uitbesteed om zo het eigen personeel in te kunnen zetten voor de identificatie van slachtoffers. De NCTV heeft, naast de inzet van extra personeel, uitgaven gedaan voor het creëren van een informatiepunt en het vervoer van rouwauto’s en rouwkisten. Het ministerie van Defensie heeft in de eerste fase na de ramp 330 Nederlandse militairen ingezet en samen met onder andere Australië de verbinding tussen Charkov en Eindhoven gerealiseerd.

Daarnaast heeft Defensie in Oekraïne gezorgd voor verblijfsvoorzieningen en materieel. De Korporaal van Oudheusden Kazerne in Hilversum is ingericht als thuisbasis voor onderzoekers en voor de identificatie van slachtoffers van de vliegramp. Het ministerie van VWS organiseerde op 10 november de herdenkingsbijeenkomst voor de slachtoffers van MH17.

Lees alles over:
Provincie:
Tag(s):