woensdag, 19. februari 2014 - 13:31 Update: 03-07-2014 0:42

KPN laat telefoongesprekken versleutelen

KPN laat telefoongesprekken versleutelen
Foto: SXC
KPN laat telefoongesprekken versleutelen
Foto: SXC
Amsterdam

KPN is een strategische samenwerking aangegaan met encryptiebedrijf Silent Circle. Hierdoor kunnen mobiele telefoongebruikers vanaf juni dit jaar wereldwijd beveiligde telefoon- en videogesprekken voeren.

Door de samenwerking kan ook data versleuteld worden verstuurd. KPN is de eerste telecomaanbieder ter wereld die de diensten van Silent Circle gaat doorverkopen. Het bedrijf is hiervoor de exclusieve rechten voor zijn thuismarkten overeengekomen. De samenwerking tussen Silent Circle en KPN benadrukt de betrokkenheid van beide bedrijven bij het beschermen van privacy van gebruikers van mobiele telefoons. Bovendien komt het tegemoet aan de wereldwijde vraag naar veilige en betrouwbare alternatieven.

Om privacy te garanderen, slaan de apps en diensten van Silent Circle geen metadata op en worden de encryptiesleutels uitsluitend beheerd op de toestellen van de gebruikers zelf. Deze techniek zorgt ervoor dat de geheime sleuteluitwisseling volledig onafhankelijk van Silent Circle. Na een communicatiesessie worden de geheime sleutels bij de gebruikers vernietigd en is het niet mogelijk om de inhoud van het gesprek of de data nog te ontcijferen.

’Als belangrijke aanbieder voelt KPN een bijzondere verantwoordelijkheid om bij te dragen aan privacy & security voor onze klanten,’ zegt John van Vianen, directeur Zakelijke Markt van KPN. ‘Zeker in een snel veranderende wereld waarin onze klanten gebruikmaken van verschillende nationale en internationale netwerken en waarin privacy en security steeds belangrijker worden.’

Categorie: