maandag, 14. april 2014 - 20:02 Update: 03-07-2014 0:38

Kranslegging schooljeugd Gieten

Gieten

Jaarlijks vindt in Gieten op 13 april de herdenking van de bevrijding plaats en worden de gevallenen herdacht. Doordat 13 april dit jaar op een zondag valt, is besloten om de kranslegging te verplaatsen naar maandag 14 april.

Rond 11.00 uur leggen Dennis van der Velde en Robert Boekholt, leerlingen van CDS De Marke, de krans bij het herdenkingsmonument op De Brink. De leerlingen Jip van Beilen en Ruqaya Zaki lezen een gedicht voor. Dit doen zij in aanwezigheid van wethouder Harry Dijkstra, net als vorig jaar

Gemeentehuis
Harry Dijkstra ontvangt de leerlingen van groep 6/7/8 en hun begeleiders voorafgaande aan de kranslegging om 10.45 uur in het gemeentehuis in Gieten (Spiekersteeg 1). Vervolgens loopt het gezelschap gezamenlijk naar het herdenkingsmonument. Na afloop van de kranslegging is er nog een kort samenzijn in de kantine van het gemeentehuis.

Monument
CDS De Marke heeft het herdenkingsmonument een aantal jaren geleden geadopteerd op initiatief van de “Stichting Februari 1941”. Ter herdenking aan de bevrijding van Gieten (13 april 1945) en van hen die vielen in de oorlogsjaren wordt jaarlijks een krans gelegd bij het monument. Het herdenkingsmonument staat voor het bedrijfsverzamelgebouw ’t Raadhuis aan de Brink 17 in Gieten.

Provincie: