maandag, 30. juni 2014 - 21:52 Update: 03-07-2014 0:33

Kyteman krijgt sleutels Tivoli Utrecht overhandigd

Foto van sleutel bos | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Utrecht

Trompettist Colin Benders, beter bekend als Kyteman, heeft maandag met de gemeente Utrecht een sleutelovereenkomst getekend voor het oude pand van Tivoli aan de Oudegracht. Dit meldt de gemeente maandag. .

Maandag werd het gebouw aan de Oudegracht 245 door Tivoli aan de gemeente overgedragen. In afwachting van de herontwikkeling van het pand wil de gemeente het gebouw tijdelijk verhuren aan Kytopia.

Kytopia is op zoek naar een nieuw onderkomen omdat het de lokatie aan de Zeedijk in Utrecht moet verlaten. Het oude poppodium biedt hen de ruimte voor een muzikale broedplaats. De verhuur aan Kytopia is bijna rond. Vandaag werd een sleutelovereenkomst gesloten en naar verwachting wordt volgende week de huurovereenkomst ondertekend.

Kyteman
Kytopia is een studio, workshopruimte en creatieve broedplaats voor meerdere artiesten uit het muzikantencollectief van trompettist Colin Benders, die ook wel bekend staat als Kyteman.

De invulling door Kytopia is tijdelijk. De gemeente gaat het complex van gebouwen aan de Oudegracht 245 verkopen. Voor de structurele invulling van het pand aan de Oude Gracht is inmiddels door Oud Utrecht een prijsvraag uitgeschreven en organiseert de gemeente dit najaar een stadsgesprek.

Provincie:
Tag(s):